wtorek, 14 kwietnia 2015

Pasta z Tuńczyka - kolacja w 5 minut !

Pasta z Tuńczyka 

"Jestem zmęczony po całym dniu...ale żołądek chce jeść..."

Częstym problemem u ludzi, jest to, że nie wiedzą do końca co mają zjeść na kolację, chcą szybko coś "wcisnąć", bądź też nic im się nie chce robić. Jest na to wszystko proste, szybkie i bardzo smaczne rozwiązanie - Pasta z Tuńczyka ! Danie składające się praktycznie z samych białek- czyli najlepsze rozwiązanie na kolację. Przejdźmy do rzeczy .
O to Nasza Pasta z Tuńczyka
Czas wykonania: 5 - 8 minut
Skład:

- 60 g tuńczyka w wodzie (w sosie własnym-"Laguna")
- 60 g twarogu chudego ( 0%-"Piątnica")
- 40 g jogurtu naturalnego (0%- "Bakoma")
-2 g papryki słodkiej
-2 g oregano
-pieprz
- 40 g pomidorków koktajlowych

Szybka Piłka !

1.Odsączamy tuńczyka z wody.

2.Twaróg wkładamy do naczynia, dodajemy tuńczyka, jogurt naturalny, w/w przyprawy.

3.Wszystko mieszamy do uzyskania w miarę jednolitej masy (warto do tego użyć widelca).

4. Dekorujemy pomidorkami koktajlowymi.

Gotowe !

Smacznego !

Makroskładniki na 100 g gotowego produktu:
Kalorie: 65
Białka: 12 g
Węglowodany: 3 g
Tłuszcze: 0,6 g

Ciekawostka na koniec: Największa zaletą tuńczyka jest duża zawartość witaminy A, która ma bardzo korzystny wpływ dla oczu, witaminy B, która zapobiega problemom w obrębie układu kostnego, a przede wszystkim witaminy B 12, która wspomaga produkcję krwinek czerwonych.
Także jak widać warto o tej rybie pamiętać!

Pozdrawiam

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz